Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

SY8VHF - ΟΘΩΝΟΙ 1Η ΜΕ 6Η ΙΟΥΛΙΟΥΗ ομάδα λοιπόν αποτελείται από τον SV1BJY, τον Γιάννη SV3CYM και τον Μιχάλη SV3GKE οι οποίοι υπό το ειδικό διακριτικό SY8VHF θα κάνουμε την πρώτη μας expedition το ερχόμενο καλοκαίρι, και συγκεκριμένα από 1 έως 6 Ιουλίου 2010.
Το σημείο που διαλέξαμε είναι το ψηλότερο της νήσου των Οθωνών, το οποίο και μας δυσκόλεψε να το βρούμε μιας και οι περισσότεροι χάρτες δεν το έχουν! Είναι το δυτικότερο μέρος της επικράτειας, βρίσκεται ΒΔ της Κέρκυρας εκεί που συναντιέται η Αδριατική με το Ιόνιο. Ακόμα και το QRA Locator ξενίζει είναι το JM99QU (και το κίλο μάικ;;;)
Η ημερομηνίες που εξαρχής είχαμε στα χέρια μας, άρχισαν να λιγοστεύουν βγάζοντας έξω το σ/κ του χάμφεστ της ΕΕΡ, του Friedrichshafen , τον Αύγουστο κλπ. Καταλήξαμε στις προαναφερόμενες ημερομηνίες που εμπεριέχουν κατά το πρώτο σ/κ του Ιουλίου πολλά ευρωπαϊκά κόντεστ, ελπίζοντας να δείξουν ενδιαφέρον σταθμοί από Βαλκάνια και κεντρική Ευρώπη, τουλάχιστον.
Οι αποστάσεις από ελληνικά αστικά κέντρα είναι μεγάλες, και με δεδομένη την κλίση των συναδέλφων προς την κάθετη (κατακόρυφη) πόλωση δεν ελπίζουμε πολλά. Η απόσταση από Αθήνα είναι 433χλμ, από Θεσσαλονίκη 314χλμ, από Ρέθυμνο 673χλμ (και 368χλμ από Γαργαλιάνους!)

Ελπίζοντας λοιπόν να βοηθήσει και η διάδοση, εργαζόμαστε εδώ και καιρό και θα συνεχίσουμε μέχρι να έρθει η ώρα. Να οργανώσουμε και να πραγματοποιήσουμε μια expedition με "state of the art" εξοπλισμό, και να πετύχουμε στα VHF μια σοβαρή ελληνική παρουσία, εφάμιλλη με αυτή πολλών συναδέλφων που δραστηριοποιούνται στα βραχέα εδώ και χρόνια…